Zielig CDA misbruikt drugsgebruiker in poging relevant te blijven

Zielig CDA misbruikt drugsgebruiker in poging relevant te blijven 

05 september 2023 - 12:22

OPINIE. Het CDA was al het lachertje van de politiek, maar het wordt steeds debieler met de christendemocraten. In een zoveelste wanhopige poging om relevant te blijven zijn ze met het plan gekomen om een heffing in te voeren voor coffeeshops, een zogenaamde hasjheffing. Wat ze hiermee willen bereiken en welk probleem hiermee wordt opgelost, niemand die het weet. De kans dat het extra zetels zal opleveren is ook gering.

Maar je moet wat als je lijsttrekker Henri Bontenbal is en niemand deze man kent. Dan moet je allerlei onrealistische verkiezingsplannen die wereld inslingeren in de hoop dat je daarmee de krantenkoppen haalt. Dat is in dit geval lukt. Probleem is echter dat niemand het plan voor een hasjheffing ook maar een beetje serieus neemt. Iedereen die het nieuws heeft gelezen, heeft zijn schouders opgehaald en is daarna overgegaan tot de orde van de dag.

In de eerste plaats omdat coffeeshops door het land heen doorgaans geen noemenswaardige overlast veroorzaken. In de tweede plaats omdat blowers doorgaans geen noemenswaardige overlast veroorzaken en in de derde plaats omdat er simpelweg grotere problemen in het land zijn om aandacht aan te schenken. Het extra belasten van coffeeshops is een dom en onrealistisch plan, puur om de achterban te laten zien hoe conservatief en ouderwets het CDA nog is. Het is treurig maar waar.

Dit is ook niet het enige. De christendemocraten willen ook af van het gedogen van harddrugs. Gepakt worden met harddrugs levert in alle gevallen voortaan een boete op. "Geen pil wordt gedoogd, ook niet in de grotere steden”, staat stoer in het verkiezingsprogramma. Het is te gek voor woorden en niet meer van deze tijd. Hoe dit gehandhaafd moet worden, wordt uiteraard niet benoemd. Of mensen hierdoor minder vaak een pilletje nemen, is onbekend. Waarom Truus in het bejaardencentrum in Almelo moeite heeft met een jointje en een pilletje, ook niemand die het weet.

Gelukkig staat het CDA op vier zetels in de peilingen (haha) en is Henri Bontenbal een totale nobody. Het is makkelijk scoren over de rug van de recreatieve drugsgebruiker, maar het slaat natuurlijk helemaal nergens op. 'Zie ons eens de hoeksteen van de samenleving zijn', en al dat idiote CDA-gelul. Hef je zelf gewoon op. Doei.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.