ZIEN: Boze huurder ramt veranda
Binnenland

ZIEN: Boze huurder ramt veranda.

Een 50-jarige boze belg riskeert een gevangenisstraf van vier jaar omdat hij met zijn auto de veranda van zijn huurbaas ramde. 

Dat deed de 50-jarige man omdat hij boos was over een geschil met zijn huurbaas. 

De ruzie ging om een afspraak tussen huurder en verhuurder (volgens Het Nieuwsblad via een ietwat rare constructie) dat de huurder gratis een bandenbedrijf mocht beginnen in een loods, die anders gesloopt zou worden. De man renoveerde de loods compleet. Afgesproken was dat de kosten hiervan vergoed zouden worden, en dat de man huur moest gaan betalen zodra de loods weer in orde was. 

Nieuwe eigenaars vonden echter dat hij meerdere maanden huur moest terugbetalen. Ook de vergoeding ging in rook op en de man moest van de rechter zelfs de loods verlaten. 

In juli escaleerde de boel. Toen de nieuwe verhuurder twee maanden voor vertrek van de huurder verhaal ging halen, zou hij klappen hebben gekregen met een stalen pijp. Vervolgens ging de boze huurder in een bestelbus achter de verhuurder aan, die nog maar net in zijn huis kon verdwijnen tot de huurder zijn veranda ramde. 

De man wordt beschuldigd van poging tot doodslag. Tegen hem is vier jaar cel geëist, met uitstel op voorwaarde dat hij zich laat behandelen voor zijn agressieprobleem.

Alle artikelen geladen. Overzicht →