Zien: Bredase hoolies bestormen ME
Binnenland

Zien: Bredase hoolies bestormen ME.

Zoals u weet was afgelopen weekend weer eens een boeiend weekend voor Koning Voetbal. Zo kende onze ultraspannende vaderlandse eredivisie gisteren het prachtige affiche NAC-Willem II.

NAC (uit Breda) tegen Willem II (uit Tilburg) - voor de mensen die het niet weten - is een soort Ajax-Feyenoord maar dan in het klein en in Brabant.

Met andere woorden: een clash tussen van oudsher rivaliserende steden. Zo'n wedstrijd waar de supporters supporter voor geworden zijn en ook zo'n wedstrijd waarbij het nieuws achteraf altijd gedomineerd wordt door randzaken, in plaats van door het goede spel of de uitslag (2-2).

Zo wilden de fans van beide ploegen elkaar gisteren te lijf gaan (voor de duidelijkheid, het duel begon al om 12.15 uur). De Mobiele Eenheid (ME) en de bereden politie werden ingezet om de tientallen supporters van beide clubs uit elkaar te houden. Beelden waarop de fans van NAC de ME aanvallen circuleren rond op internet. De Bredase burgemeester Paul Depla spreekt op Twitter van "triest gedrag" van de NAC-aanhang.

Vijf supporters zijn inmiddels opgepakt, zij kunnen 'keiharde' maatregelen verwachten. Zo zullen ze naar alle waarschijnlijkheid een stadionverbod van hun favoriete club krijgen en mogelijk komt daar nog een gebiedsverbod bovenop

Alle artikelen geladen. Overzicht →