ZIEN: Drone bezorgt medicijnen in ziekenhuis
Binnenland

ZIEN: Drone bezorgt medicijnen in ziekenhuis.

Sta niet raar te kijken als u binnenkort uw zieke grootmoeder bezoekt in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven en er plotseling een drone langs uw oor zoeft. Het apparaat zal de komende jaren namelijk medicijnen en bloedzakken gaan rondbrengen in het ziekenhuis.

De BlueJay, zoals de drone heet, werd ontwikkeld door studenten van de TU Eindhoven en is geenszins gevaarlijk; zijn propellers zijn afgeschermd en hij wijkt uit voor obstakels, zoals mensen. Vrees ook niet als u er per ongeluk één een kopstoot geeft; hij kan tegen een stootje. Gerda krijgt dus gewoon op tijd haar medicijnen.

Het werkt als volgt: een ziekenhuismedewerker geeft een object aan en de drone brengt het vervolgens naar de patiënt. Op die manier moeten verplegers meer tijd krijgen om zich te richten op de verzorging van hun patiënten.

Dronecafé
BlueJays zijn bovendien niet alleen geschikt voor medische doeleinden: begin 2016 opende een heus dronecafé, waar drones glazen bier bezorgden en lege glazen weer afhaalden, schrijft RTL Nieuws.

Bekijk een demonstratie van het apparaat hieronder:

Alle artikelen geladen. Overzicht →