Upd: Politie wil roltrap-schopper wel oppakken
Binnenland

Upd: Politie wil roltrap-schopper wel oppakken.

Leuk man, toeristen pesten. Een onverlaat vond het nodig een stel toeristen de stuipen op het lijf te jagen door uit het niets bij de uitgang van een metrostation in Amsterdam de roltrap te laten stoppen en een man in het gezicht te trappen. 

Op het filmpje is te zien hoe de maker - het is niet duidelijk wie het is maar we zullen gezien zijn accent maar niet speculeren over zijn afkomst - op de noodrem van de roltrap duwt en tegen de jongen zegt "houd je kankerbek. Lopen moet je."

De Amsterdamse politie is op de hoogte van het incident. "Vreselijk dat iemand zoiets doet en dan ook nog deelt", aldus een woordvoerder tegen WNL. De man in het filmpje heeft voor zover bekend geen aangifte gedaan. "Mogelijk omdat het een toerist is."

Update 14-03, 10.01 uur: Leve sociale media. Het incident gisteren leidde al snel naar de identiteit van de jongeman. Blijkt om iemand te gaan die stage liep bij HEMA in Nieuw-West. Niet dat hij dat al lang deed, na een dag is hij al ontslagen. Dat moest per telefoon, want het is blijkbaar zo'n held dat hij niet op durfde te komen dagen.

De politie ziet verder geen noodzaak het voorval te onderzoeken, de slachtoffers hebben immers geen aangifte gedaan. Uit eigen overweging is geen optie? Blijkbaar niet.

Update 12.10 uur:

De Amsterdamse politie is toch wel van plan om iets aan de roltrap-schopper te doen. De zaak zou zelfs de hoge prioriteit genieten: "Wij gaan, in overleg met recherche en de officier van justitie, een strafdossier aanmaken", laat woordvoerder Leo Dortland aan dagonline weten. Mogelijk moet deze onverlaat dus ondanks het ontbreken van een aangifte zich wel gewoon verantwoorden voor zijn daden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →