ZIEN: IS-video: Mosul is superleuk!
Buitenland

ZIEN: IS-video: Mosul is superleuk!.

Mosul in Irak een aan flarden geschoten treurput vol tranen van dood en verderf? Welnee! Het is er juist superleuk, heel veilig en het dagelijks leven is er beter dan waar dan ook.

Dat blijkt uit een interview die de haatnekken van Islamitische Staat met "burgers" hebben gehouden, hieronder samengevoegd in een video. 

"De televisie liegt", verklaart een man tegen de camera. "Al hun verslagen zijn leugens". "De situatie in Mosul is beter dan normaal", jubelt een ander. "Mensen gaan gewoon hun gang."

De video brengt verder het gezapige dagelijkse leven in beeld zoals dat zich in het zonnige vakantieoord Mosul voltrekt. Er wordt brood gebakken en mensen wandelen lekker over de markt.

Gisteren is een grote operatie begonnen om Mosul te heroveren op Islamitische Staat. De Peshmerga zouden inmiddels tachtig vierkante mijlen (= zo'n 207 vierkante kilometer) terrein hebben herwonnen, schrijft Sky News. De Iraakse troepen zouden zelfs voor op schema liggen. De operatie gaat waarschijnlijk nog weken duren. 

Leugens!

Dit zijn dus allemaal leugens:

Alle artikelen geladen. Overzicht →