ZIEN! Mysterie Keltisch kruis in Iers bos opgelost
Buitenland

ZIEN! Mysterie Keltisch kruis in Iers bos opgelost.

In de bossen van Ierland is een gigantisch Keltisch kruis gespot. Rare fratsen van moeder natuur, het werk van Onze Lieve Heer zelf, of christelijke aliens aan het werk? Niks van dit alles. Het 100 meter grote kruis blijkt aangelegd door een boswachter die al in 2010 is overleden.

Het onlangs ontdekte Keltische kruis is alleen te zien vanuit een vliegtuig. In Ierland was de grote vraag: wie is er (in hemelsnaam!) verantwoordelijk voor dit werkje?

Het kruis dat in de buurt van het dorpje Killea - in het midden van Ierland - ligt, is aangelegd door boswachter Liam Emmery. Door twee verschillende boomsoorten te gebruiken en bladeren die door de herfst een andere kleur hebben gekregen, is het kruis nu goed zichtbaar.

Emmery overleed in 2010 op 51-jarige leeftijd na een ongeluk, aldus de Donegal Daily. Zijn vrouw Norma zegt dat ze het plan van haar wijlen man al bijna was vergeten.

De Ieren zijn voorlopig niet van het kruis af. Het werkje van de dode boswachter is nog zeker de komende 70 jaar te zien. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →