ZIEN: Memphis Depay faalt keihard met Panenka

ZIEN: Memphis Depay faalt keihard met Panenka 

03 augustus 2023 - 14:20

De Panenka. Met een slap boogballetje door het midden een penalty nemen, omdat de keeper negenennegentig van de honderd keer toch naar een hoek duikt, zodat je daarna als zielig voetballertje die keeper kunt uitlachen omdat je gescoord hebt. Antonín Panenka deed dit voor het eerst in 1976 op het EK namens het toenmalige Tsjechoslowakije en sindsdien zijn er allerlei zielen die menen dit verwerpelijke gedrag te moeten kopiëren. 

Echt hoor. Als wij op de redactie iets beter konden voetballen dan we in werkelijkheid kunnen en we hadden daar op het veld gestaan dan hadden wij wel geweten wat we met dit soort idioten gedaan hadden. 

Afijn, iemand die ook wel eens 'een Panenka' doet is Memphis Depay. De aanvaller van Atletico Madrid deed dat bijvoorbeeld gisteravond in Mexico tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Real Sociedad. En in tegenstelling tot de naamgever in 1976 faalde Depay kei- en keihard. De keeper bleef namelijk doodleuk staan en dus sta je voor lul. En goed ook.

Het duel eindigde ook nog eens in 0-0. Ja Depay, had je maar normaal die penalty moeten nemen. Overigens ging het wel om een oefenpotje, dat scheelt weer.

Uit andere hoek:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml