ZIEN: Noa Lang (ex-Ajax) zingt 'Liever dood, dan Sporting-Jood'

ZIEN: Noa Lang (ex-Ajax) zingt 'Liever dood, dan Sporting-Jood' 

21 mei 2021 - 14:16

Oh, oh, oh. #Ophef bij onze zuiderburen dankzij iets wat een Nederlandse voetballer heeft gedaan. Noa Lang (speler van Club Brugge) heeft na het behalen van het Belgische kampioenschap een feestje zitten vieren met de supporters en daarbij het lied 'Liever dood, dan Sporting-Jood' meegezongen.

Met 'Sporting-Jood' wordt door de fans van Club Brugge rivaal Anderlecht bedoeld. Een beetje zoals in Nederland Ajax-fans worden genoemd (overigens door zowel zichzelf als anderen), toevallig ook de oude club van Lang. Zou hij dat vergeten zijn? 

Politici hebben hier geen boodschap aan en zien vooral het antisemitische karakter van het liedje. Zij spreken dan ook schande van de beelden van de samenzang, die rondgaan op sociale media. "Antisemitisme is onaanvaardbaar, ondraaglijk en heeft geen plaats in onze samenleving", reageert minister en oud-premier Sophie Wilmès. 

De Nederlandse ambassadeur in België schaamt zich de ogen uit haar kop en heeft de beelden "met afschuw zien passeren. Ik schrik ervan". De leider van de Franstalige liberalen, die in de regering zitten, eist "uitleg en excuses" van Lang en wil dat zijn club en de Belgische voetbalbond hem bestraffen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.