Zien: Tornado sloopt alles ten westen van Apeldoorn

Zien: Tornado sloopt alles ten westen van Apeldoorn 

04 juli 2023 - 16:00

God nog an toe. Dan even over die 'tornado' hoor, die zo aan het begin van de middag huis hield. Man, wat een harde wind. En dat heeft Apeldoorn (althans, de dorpen ten westen ervan) geweten, de hele boel is gesloopt!

Want of het nou Klarenbeek, Lieren of Beekbergen was. Allen zijn getroffen door de plotseling langsrazende wind. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Hoe groot de schade precies is kan pas later worden vastgesteld.

De tornado/orkaan/windhoos trok over een gebied van ongeveer 10 kilometer langs Apeldoorn. De veiligheidsregio dacht eerst dat het slechts om een valwind ging, maar later hebben meteorologen vastgesteld dat echt. JA, ECHT!!! "een ECHTE orkaan" over het gebied heeft geraasd. 

Zo. En het was niet niks hè? De brandweer en andere hulpdiensten zijn nu nog bezig om omgewaaide bomen van de weg te halen, onder andere bij de Woudweg in Klarenbeek. Die weg is afgesloten. En de auto's die er stonden, zijn onder omgewaaide bomen terechtgekomen. Ook aan daken van huizen is schade en hier en daar zijn hele terrassen (met van die plastic stoeltjes, red.) weggewaaid.

In Lieren is er ook stormschade. En wel aan de Prinses Julianaschool. De brandweer vraagt mensen om niet te komen kijken naar de gevolgen van de orkaan. De wegen in de dorpen zijn smal en de grote hulpverleningsvoertuigen hebben alle ruimte nodig. Daardoor kunnen onveilige situaties ontstaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml