ZIEN: Politie Israël knalt vrouw met mes neer
Buitenland

ZIEN: Politie Israël knalt vrouw met mes neer.

Vandaag is beeldmateriaal opgedoken van een schietpartij waarbij een terroriste wordt geneutraliseerd in Israël. De met een mes bewapende vrouw probeerde gisteren in Samaria leden van de Israëlische grenspolitie neer te steken, maar werd gestopt met kogels. 

Het voorval vond plaats bij kruispunt Tapuah, schrijft YNet News. Op de video is te zien hoe de neergeschoten vrouw op de grond ligt en vraagt "Wie heeft geschoten?". "Wij alle vier", antwoordden de agenten.  

De politie was het verdachte gedrag van de vrouw al opgevallen en daarom zeiden de agenten dat ze moest stilstaan. Ook vuurden ze waarschuwingsschoten in de lucht. Ze negeerde echter de waarschuwingen, trok een mes en stapte in op het veiligheidspersoneel, waarna de kogelregen volgde. 

De terroriste werd geïdentificeerd als de 19-jarige Rahik Yusuf uit de plaats Asira ash-Shamaliya.

Yossi Dagan, een lokale veiligheidschef, sprak van een "mislukte poging onze dagelijkse routine te verstoren" en dankte de waakzame agenten. "Toeristische evenementen in Samaria zullen doorgaan zoals gepland", zei hij. "Er zijn hier tienduizenden toeristen en ik hoop dat we een plezierige en rustige vakantie beleven." 

Alle artikelen geladen. Overzicht →