ZIEN: Robje Jetten's belofte over kolencentrales uit 2019

ZIEN: Robje Jetten's belofte over kolencentrales uit 2019  

21 juni 2022 - 10:35

"We halen hem weg!", was de slogan van D66 op deze verkiezingsposter in 2019 en ging over het sluiten van die ├╝bervervuilende kolencentrales. "Voor de toekomst." Maar in 2022 is opperste klimaatdrammer Rob Jetten ineens 180 graden de andere kant opgedraaid: gisteren kondigde hij aan extra kolen op het vuur te gooien en de centrales op volle kracht te laten draaien.

JA, dat heeft allemaal te maken met een op handen zijnde door de heer Poetin veroorzaakte gascrisis, wat het nadrukkelijk nog niet is maar het risico van niets doen is te groot. Allemaal om te voorkomen dat u deze winter in de kou komt te zitten.

Maar toch, wij maar denken dat keiharde maatregelen nodig zijn om Moeder Natuur te redden. Daar weten de boeren alles vanaf, maar dat geldt blijkbaar niet voor elke sector. En D66 doet het al zo slecht in de peilingen, hoe zouden ze zelf vinden dat het gaat?

O ja, over het redden van de planeet gesproken: u heeft geen excuus meer, volgens onderzoekers van de Universiteit van Wageningen is er voldoende landbouwgrond beschikbaar om genoeg bonen, noten en granen voor de hele wereldbevolking te produceren zodat iedereen plantaardig kan eten. Dus hop: laat die karbonade maar zitten.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml