ZIEN: stuntmeneren beklimmen Amsterdam Arena
Binnenland

ZIEN: stuntmeneren beklimmen Amsterdam Arena.

De zogeheten 'vrije renners' (freerunners) van Munki Motion hebben twee weken geleden de Amsterdam Arena beklommen. De vijf kaaskoppen laten in een filmpje zien hoe ze gewaagde manoeuvres uithalen in het voetbalstadion van Ajax. 

Naar eigen zeggen zijn de meneren "professionele parkrunners" en hebben ze onder andere "stunts gedaan in Hollywoodfilms". De groep is zeker tien keer de Amsterdam Arena gaan observeren voordat ze er uiteindelijk op gingen stunten, weet het AD

Toch was er nog wat spanning tijdens het beklimmen van het stadion. Zo reed er ineens een politiebusje voorbij en waren sommige stukken lastiger te beklimmen dan ze hadden gedacht. De agenten hebben de stuntmannen uiteindelijk niet gezien, omdat de politie niet omhoog keek. Over de lastige obstakels zegt Jordy van Munki Motion: "Er waren zeker moeilijke stukken bij, met ronde buizen enzo. Op sommige stukken gingen we over een afgrond van 15 tot 20 meter diepte, zonder houvast."

Het is nu nog maar afwachten wat de Amsterdamse voetbalclub er zelf van vindt en of het wordt goedgekeurd. "De fans van Ajax hebben de filmpjes al gedeeld via Twitter. Dat betekent dat ze het gezien hebben", aldus Jordy.

De video van de springapen kunt u hieronder bewonderen. Doet u dit vooral niet thuis, voorkomt een hoop ellende. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →