ZIEN: Vrolijk Formatiedebat ontaardt in dikke ruzie

ZIEN: Vrolijk Formatiedebat ontaardt in dikke ruzie 

23 juni 2021 - 13:27

Wat een gezelligheid tijdens het Formatiedebat vanochtend. En wat is het fijn dat we van die volwassen politieke leiders hebben die elkaar helemaal niet de schuld geven over van alles en nog wat en alles op professionele wijze uitpraten.

Niet dus. Beknopte samenvatting: het grote Formatiedebat ontaardt in een dikke ruzie. Vooral Geert Wilders is vandaag on fire. Zo geeft de PVV'er Rutte de schuld van het mislukken van de formatie. Hij stelt dat zijn partij de PVV ook een kandidaat kan zijn voor in de regering maar Rutte acht de PVV uitgesloten vanwege het "verwerpelijke" islamstandpunt. Nu moet de VVD wel door het politieke midden heen, zegt hij.

Hierop verwijt Wilders dat Rutte "de trekpop van Sigrid Kaag is, en dat hij wel wil formeren met GroenLinks, een partij waar een moslimextremist een zetel bezet."

En dit is nog niet alles: ook Sigrid Kaag kreeg er van langs. Geert Wilders kreeg het in een paar minuten voor elkaar om Kaag op de kast te jagen met haar "voorliefde voor vliegreisjes" (haha). 

Maar ook Geert himself kreeg ervanlangs. CDA-fractievoorzitter Wopke Hoekstra viel hem aan op de behandeling van de affaire rond Kamerlid Dion Graus, die hij een sms gestuurd zou hebben dat hij hem zal steunen. "U durft niet te reageren op de sms, u durft niet te reageren op het nepparlement, u durft niet te reageren op het ondemocratische gehalte van uw partij. Het is bij uw partij een grote puinhoop."

Ondertussen vliegen de verwijten naar elkaar over en weer. Er was ooit een tijd dat politiek saai en beschaafd was, maar die tijd ligt blijkbaar ver achter ons. Het levert gelukkig wel leuke beelden op

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml