ZIEN: Zeeland FAALT met anti-brugspring-filmpje
Binnenland

ZIEN: Zeeland FAALT met anti-brugspring-filmpje.

Het was zo mooi bedacht door de provincie Zeeland. De uitvoering kunnen we helaas niet anders kwalificeren als niveau kleuterklas. Een filmpje dat brugspringers attent moet maken op de mogelijke gevaren van het duiken, is lokaal ontvangen als zo'n beetje de grap van de eeuw.

Ook wij snappen de achterliggende gedachte natuurlijk wel. Wanneer je van een brug duikt, kan je dat naast zware verwondingen in het ergste geval je leven kosten. Het is dus prima dat men daar bewust van wordt gemaakt.

Om dan vervolgens een kinderachtig filmpje te produceren waarin een voice-over een aantal ongelukken bij elkaar zingt, is op zijn minst een wat ongelukkige keuze te noemen. Sterker nog, Volgens Omroep Zeeland trekt bijna niemand zich wat aan van het animatiefilmpje en hebben de beelden juist een averechts effect.

Dat beaamt een jongen, onderdeel van een groepje kinderen dat gisteren vrolijk van een brug af sprong in de sluis bij Wemeldinge. "Dit is zo ongelooflijk grappig, ik vraag me af of het zijn doel wel behaalt."

Een moeder, die de beelden schaterlachend bekeek, is van mening dat de gemeente er beter aan zou doen om waarschuwingsborden te plaatsen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →