Zien: ziekste verwondingen #Rio2016
Sport

Zien: ziekste verwondingen #Rio2016.

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn inmiddels vier dagen bezig, en dat zorgt nu al voor een hele serie wansmakelijke beelden van gebroken benen, gekraakte nekwervels en andersoortig leed. Genieten!

Nummerrrrrrr één: Samir Ait Said, gymnast uit Frankrijk, brak eergisteren zijn linkerbeen toen hij een verkeerde afsprong maakte van de bok. De beste man is onder het mes gegaan en heeft aangekondigd dan maar te gaan trainen voor de Spelen van 2020, als 'ie weer beter is.

Twee: De Italiaanse wielrenner Vincenzo Nibali ging tijdens een wegrace knoerthard op zijn kanis en hield daar een dubbele sleutelbeenfractuur aan over, aldus Cyclingnews. Ook Sergio Henao kwam niet ongeschonden uit de Olympische wegrace.

Drie: U zag waarschijnlijk al hoe Annemiek van Vleuten uit de bocht vloog en van haar stalen ros kukelde. Vervolgens lag ze zorgwekkend levenloos in de berm. Ondanks de dramatische beelden valt de schade mee. Van Vleuten heeft een hersenschudding en drie kleine fracturen in haar wervelkolom aan het ongeluk overgehouden. 

Vier: Brits gymmeisje Ellie Downie landde ontzettend lelijk op haar nek toen ze een kunstje op de mat deed. De 17-jarige zegt dat ze haar nek letterlijk hoorde kraken. Ze is desondanks prima in orde, schrijft The Daily Mirror.

Vijf: Australisch wielrenner Richie Porte deed een één-op-één met een boom. Resultaat: een gebroken schouderblad, wat kneuzingen en blauwe plekken. Porte spreekt zelf van geluk dat de schade niet ernstiger is, aldus SMH.

Zes: Judoka Sarah Menezes raakte op de eerste dag van de Spelen pijnlijk geblesseerd aan haar elleboog. Haar tegenstander hield haar arm in een nogal lelijke klem. 

Zeven: Yuri van Gelder schijnt ernstige schade aan zijn lever te hebben toegebracht. Resultaat: einde Rio. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →