Ziet u wel? 'Meeste gemeenten met grote azc's ervaren geen overlast'

Ziet u wel? 'Meeste gemeenten met grote azc's ervaren geen overlast' 

12 september 2022 - 11:03

Kijk eens aan. Of iedereen eens wil stoppen met dat geklaag over al die vluchtelingen die onze kant opkomen en zeuren over een asielstop en zo, want "de meeste gemeenten met een groot asielzoekerscentrum ondervinden hiervan geen of weinig overlast", meldt NU.nl na navraag te hebben gedaan bij 30 gemeenten.

Het veiligheidsgevoel is steevast een argument van tegenstanders van de komst van azc's. Wat dacht u bijvoorbeeld van de inwoners van Tubbergen, die protesteren omdat ze om die reden geen trek hebben in dat asielhotel in Albergen? "Kunnen onze dochters nog wel veilig over straat?" Ja dus: er is totaal geen reden om te denken dat dat niet zou kunnen want het is één grote gezellige boel met die asielzoekers.

"Bijna alle gemeenten die NU.nl sprak zien weinig of geen overlast en criminaliteit door het azc in hun buurt. In 2015 waren in Nederland hevige protesten vanwege de komst van azc’s. Buurtbewoners dachten dat zo’n azc tot meer criminaliteit zou leiden. Uit onderzoek van het WODC, dat in hetzelfde jaar werd gedaan, bleek dat niet zo te zijn."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml