Zin in sensatie? Ga naar 010, kans grootst om vermoord te worden

Zin in sensatie? Ga naar 010, kans grootst om vermoord te worden 

31 augustus 2023 - 11:05

Mocht u nog een doodswens hebben of iemand anders graag zien verdwijnen, ga dan naar Rotterdam. Ze hebben het gevaarlijke Amsterdam van de troon gestoten, er worden namelijk nergens zoveel mensen van kant gemaakt als in Rotterdam: “De mooiste stad van Nederland, dat klopt dan toch wel.”

De Rotterdammers zijn duidelijk niet bang ieder moment omgelegd te worden: “Het maakt niet uit waar ze gepleegd worden, als ze de goeie maar neerleggen.” Wel een manier om met zulk nieuws om te gaan natuurlijk. “Vroeger keek je ervan op. Nu denk je, nou maak elkaar lekker af joh.”

Toch zijn het niet alleen criminelen die elkaar te pas en te onpas neerknallen. Volgens Benvenido van Schai gaat het vooral om vrouwen. Het is vaak familiewraak of partners die hun vrouw zat zijn: “Het heeft onze grote aandacht en wij vinden het bizar dat het gebeurt.” Als raadslid van Leefbaar Rotterdam is hij er niet trots op dat zijn stad toch niet zo leefbaar blijkt te zijn. Een bejaarde vrouw met rollator is doodsbang: “Als oudere durf je niet meer over straat. Als het vijf uur is geweest ga ik niet meer over straat. Dat durf ik niet.” Toch gaan niet alle oudjes in Rotterdam bibberend over straat: “Ik spring er bovenop ook al ben ik boven de 70.”

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml