Zitten we midden in een maatschappelijke revolutie?

Zitten we midden in een maatschappelijke revolutie? 

14 oktober 2021 - 13:23

Nu iedereen gevaccineerd is stellen Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen de vraag of de coronacrisis nog wel bestaat bij de bevolking, want Nederland leeft weer door alsof er niks aan de hand is. Voert de rest dan een eenzame strijd tegen de coronamaatregelen? 

Volgens Zwagerman moeten we daar in elk geval voor uitkijken en is de strijd bovendien nog lang niet gestreden: "De coronacrisis kan dan wel voorbij zijn maar wat er overblijft is een privacycrisis, want je medische gegevens worden overal gedeeld. Een vertrouwenscrisis, want gevaccineerd en ongevaccineerd wantrouwen elkaar en een democratische crisis, want er zijn in het proces van de coronamaatregelen allerlei wetten overtreden."

Is het misschien zo dat we aan het vechten zijn tegen iets veel groters? Zo beweert professor Bob de Wit van de Universiteit van Nyenrode dat we ons bevinden in een maatschappelijke revolutie die zich manifesteert als een pandemische chaos en door velen verkeerd wordt begrepen als een gezondheidscrisis. 

Zwagerman: "Volgens die professor gaan we naar een nieuwe wereldorde toe waarin werknemers, dus burgers, andere rollen hebben. Hij zegt wat er nu gebeurd met die QR-pas, met het social credit-systeem wat daaraan hangt dat je moet laten zien of je wel braaf genoeg en goedgekeurd bent door Hugo de Jonge, is een oorlog vechten die veel groter is dan de coronacrisis, die te maken heeft met een nieuwe wereldorde. Waar waarschijnlijk voor altijd burgerrechten zoals we die gewend waren veranderen in alleen burgerrechten als je gezond bent. Daar tegen vechten is misschien wel een verloren strijd."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml