Zo kweek je spieren tijdens je slaap
Tech

Zo kweek je spieren tijdens je slaap.

Wil je een beetje spiermassa kweken, maar heb je geen zin om als een malle aan die apparaten te trekken in de sportschool? Niet getreurd, drink gewoon wat melk voor het slapengaan en je wordt ook sterker.

Dat blijkt uit onderzoek van wetenschapper Bart Groen, die werkzaam is bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Hij promoveerde vandaag.

Uit het onderzoek komt iets naar voren dat niet nieuw is. Het eten van eiwitten zorgt voor het aanmaken van spieren wisten we al, maar dat dit 's nachts extreem toeneemt misschien nog niet. Althans, dat is niet wetenschappelijk onderbouwd.

Groen diende tijdens zijn onderzoek eiwitten toe via een sonde en later gaf hij zijn proefpersonen gewoon een beker melk voordat ze gingen slapen. Dit laatste bleek ook prima te werken; er werd in de nachtelijke uurtjes bij de mensen behoorlijk wat spierweefsel aangemaakt, weet RTL Nieuws.

De onderzoeker voegt eraan toe dat het effect van eiwitten op de spieren groter is als je beweegt, maar ook tijdens het slapen groeien de spieren prima door dankzij de melk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →