Zo verspilt de EU uw belastingcenten 

21 februari 2018 - 15:14

De begroting van de Europese Unie gaat weer omhoog, zogenaamd om onze buitengrenzen beter te beschermen en terreur efficiënter te bestrijden. En raad eens: dat mag u, de burger, gaan ophoesten. Voor ons Nederlanders betekent dit op jaarbasis 40 euro extra per jaar in de bodemloze EU-put gooien

Maar waar gaat dat belastinggeld eigenlijk allemaal naar toe wanneer eenmaal in de EU-put? Alex Brenninkmeijer van de Europese Rekenkamer doet in De Telegraaf hierover een boekje open.

Het leeuwendeel van de begroting gaat naar landbouw en de 'cohesiefondsen', bedoelt voor regionale ontwikkeling van vooral arme lidstaten. Vooral van dat laatste potje blijkt behoorlijk misbruik gemaakt te worden, met een waslijst aan voorbeelden van zinloze projecten waar uw geld aan verspild is.

Wat dacht u bijvoorbeeld van luchthavens in Spanje waar niemand komt? Geluidsschermen in Polen waar niemand woont? Een haven in Italië die nauwelijks gebruikt wordt? Een nostalgisch treintje voor Victor Orbàn? Echt keihard nodig dus, al dat geld.

Maar, we mogen niet klagen. Ondanks dit soort zinloze projecten wordt toch meer dan 95 procent van het Europese belastinggeld wel correct besteed, een "redelijk resultaat", aldus Brenninkmeijer. Inderdaad, en anders leggen we wel weer wat bij.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie