Zo wordt ook u een Tinder-Tarzan
Tech

Zo wordt ook u een Tinder-Tarzan.

Schrikt u ook zelf van uw spiegelbeeld of is postzegels verzamelen uw heimelijke hobby? Plaats dan toch maar die #nofilter en postzegelcollectiefoto's op Tinder, want met meer realistische kiekjes boekt u schijnbaar meer succes.

Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Iowa vergroten spectaculaire sport- dan wel exotische reisfoto's niet de kans op matches, schrijft Het Nieuwsblad. In tegendeel, Tinderaars zijn geneigd af te knappen op beelden die teveel van de werkelijkheid verschillen.

"Op een datingprofiel kies je beter voor foto’s die aanleunen bij je dagelijkse leven", adviseert een van de onderzoekers dan ook. "Een profiel, gevuld met spectaculaire foto’s, schrikt een potentiële match alleen maar af."

Kletsen = ketsen

Niet alleen met foto's, maar ook met bepaalde gesprekstechnieken kunt u volgens de onderzoekers vertrouwen kweken bij uw potentiële keespartner. Probeer 'de man of vrouw achter het profiel' te laten zien door uitgebreid te antwoorden op de onvermijdelijke standaardvragen.

"Ben je een blogger? Zeg dan niet simpelweg 'Ik heb een blog'. Noem de website bij naam en bespreek je recentste artikels of je favoriete onderwerpen," aldus een onderzoeker. Dus niet: 'Ik ben webredacteur', maar: 'Ik werk bij Powned en mijn focus ligt bij aliens en Hitler'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →