Zoetermeerse burgemeester: Hahaha, NRC liegt
Binnenland

Zoetermeerse burgemeester: Hahaha, NRC liegt.

De Zoetermeerse burgervader Charlie Aptroot kan zich niet vinden in de alarmberichten van de NRC over de jihadvakantiegangers in zijn gemeente. Het ochtendblad schreef vandaag een artikel over het feit dat Apstroot de gemeenteraad in 2013 verkeerd heeft geïnformeerd over radicaliseerde mohammedanen in de stad. 
 

Begin 2013 pakten de eerste jihadgangers hun koffers voor een enkeltje Syrië. Voor deze ontwikkeling zou er verder volgens de burgemeester geen sprake zijn 'signalen'. Echter scheen hij volgens  de NRC wél te weten dat er al signalen waren van radicaliserend tuig. 

Bestuurslid wordt gemept 

Het moskeebestuur van de Zoetermeerse Al-Qibla moskee deed in juli 2012 aangifte van mishandeling tegen een bestuurslid. Een mede-moslim werd gemept door een radicale moskeeganger. Uit de aangifte blijkt dat de moskee kampt met grote onregelmatigheden met jongeren de aan het radicaliseren zijn. Meer van dergelijke incidenten zouden al aangekaart zijn bij Jan Waaijer, oud-burgemeester van Zoetermeer. De huidige burgemeester Aptroot zegt bekend te zijn met de aangifte, aldus Omroep West.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →