Zoetermeerse buurtbewoners boos om schoolplein 

08 juni 2017 - 10:12

Omwonenden van een Zoetermeerse school zijn bedreigd naar aanleiding een heuse 'buurtoorlog' met ouders van schoolkinderen. Inzet is een stukje schoolplein waar de buurt last van zou hebben. 

In 2013 liet de gemeente al weten dat het schoolplein na lesuren niet toegankelijk meer is. Dat vinden de ouders van het kroost dat daar normaliter speelt belachelijk. Volgens het AD zijn ze een petitie gestart om het plein open te houden voor hun spelende koters.

De emoties rond die petitie lopen echter zo erg op dat de buurtbewoners zich onveilig voelen. "Ik krijg dreigementen dat mijn ruiten worden ingegooid en dat er dingen door mijn brievenbus worden gegooid. Nou ben ik niet angstig aangelegd, maar fijn is dit zeer zeker niet", vertelt een omwonende van de school. 

'Schooldirecteur is een leugenaar'

Zij leggen de schuld bij de schooldirecteur, die ontkent dat hij weet van de sluiting en ook ontkent dat niet kinderen maar hangjongeren het pleintje onveilig maken. "Hij kent de uitspraak van de rechter. Door zijn leugenachtige houding, creëert hij een heuse buurtoorlog", luidt de reactie van de buurt. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie