Zomer- en wintertijd blijft voorlopig gehandhaafd
Binnenland

Zomer- en wintertijd blijft voorlopig gehandhaafd.

Het Europees Parlement en de Europese Commissie hebben blijkbaar weinig belangrijke zaken af te handelen. De Eurofielen hebben het zo rustig, dat men vandaag een oordeel mocht vellen over het wel of niet afschaffen van het verschil tussen zomer- en wintertijd.

Maar liefst 751 leden mochten een stem uitbrengen, 436 leden kozen voor de handhaving van de huidige situatie. U kunt het vast maar moeilijk geloven, maar de beslissing heeft tot groot verdriet geleid bij CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Pierik is voorstander van het afschaffen.

Wie denkt dat de kous af is na de stembusgang komt bedrogen uit. Op kosten van de belastingbetaler komt er nu een grootschalig onderzoek (nummertje zoveel) naar de voor- en nadelen van het verzetten van de klok.

Ook geen probleem voor Pierik: "Dit onderzoek kost de belastingbetaler inderdaad een hoop geld, maar zo werkt het in een democratie soms nou eenmaal."

Iemand die ook in een treurwilgje veranderd is na de uitkomst is ChristenUnie-Europarlementariër Peter van Dalen. Hij stelt dat het verzetten van de klok uitermate slecht is voor mens en dier. "Zij kunnen hierdoor weken van slag raken."

Wist u trouwens dat er een heuse actiegroep bestaat die zich heel druk maakt over dit onderwerp? Op de gebruikte kopfoto ziet u linksonder een van de demonstranten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →