'Zomer van 2023 heetste ooit'

'Zomer van 2023 heetste ooit' 

06 september 2023 - 12:12

Het mag dan een ouderwetse Hollandse k*tzomer zijn geweest die nu we weer allemaal moeten werken eindelijk een beetje aangenaam is, de zomer van 2023 was wereldwijd gezien "met afstand" de warmste OOIT gemeten meldt EU-dienst Copernicus Climate Change Service.

De temperatuur op aarde was in de maanden juni, juli en augustus gemiddeld 16,77 graden en dat is maar liefst 0,66 graden hoger dan gemiddeld. Metingen hadden al eerder duidelijk gemaakt dat de maand juli een temperatuurrecord had verbroken. Ook de afgelopen augustusmaand was warmer dan andere augustussen, althans in de jaren waar Copernicus meetgegevens over heeft.

En dat is natuurlijk allemaal de schuld van klimaatverandering. Het instituut schat in dat in deze zomermaand de temperatuur op aarde zo'n 1,5 graden hoger lag dan voordat de opwarming van de aarde inzette. En nee, dat dit in één maand gebeurt, wil nog niet direct zeggen dat het Klimaatakkoord van Parijs al aan diggelen is. U kunt dus met gerust hart nog even van het weer genieten. Dus hop, trek die bikini aan (of niet, mag ook wat ons betreft) en zonnen maar!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml