Zondige christen huilt achteraf, heeft spijt en bidt
Binnenland

Zondige christen huilt achteraf, heeft spijt en bidt.

Een penningmeester van de christelijk Gereformeerde Kerk in Den Haag kon het niet laten om ruim een half miljoen euro achterover te drukken om allerlei vieze spelletjes met vrouwen te kunnen doen. Achteraf heeft meneer uiteraard wel spijt.

Zoals het een echte gristen na bijna anderhalf jaar in de cel betaamt vroeg de 45-jarige Hagenaar Richard B. dagelijks vergeving van God en de mensen van de kerk voor zijn daden, zo zei hij tegenover de (aardse) rechtbank in Den Haag.

Hij wordt desalniettemin beschuldigd van verduistering van het kerkgeld en extreem gewelddadige seks en mishandeling. Vier van de vrouwen die de vernederingen van hem moesten ondergaan, onder wie één minderjarige, hebben hem aangeklaagd. Een van zijn slachtoffers sprak van 'fifty shades of hell'. Hij zou haar hoofd in een wc-pot hebben geduwd en naalden door haar tepels en borsten hebben gestoken.

Ach, ja. Wij zondige menschen kunnen nou eenmaal niet voorzien dat wij weerzinwekkend zondig gedrag vertonen wanneer ons dat uit komt. Mochten wij dat doen dan kan daar uiteraard vergiffenis voor gevraagd worden, gewoon even een avondje bidden en alles is vergeven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →