Zonnepanelen levensgevaarlijk, wachten op eerste dode door brand

Zonnepanelen levensgevaarlijk, wachten op eerste dode door brand 

20 juni 2023 - 14:33

Je slaat je vrouw niet. Bij de Lidl flikker je af en toe  een bio komkommer in je winkelmandje. Als je het nog aandurft om een stuk vlees te eten is het kneiterduur vlees en je hele dak ligt vol met zonnepanelen. Kortom: je bent een goed en braaf burger en je hebt geen schuldgevoel. Maar wat blijkt nu? Zonnepanelen zijn levensgevaarlijk!

Zo brandden gisteravond acht huizen in de Arnhemse wijk Presikhaaf volledig af omdat de daken vol-le-dig bedekt waren met zonnepanelen. De brandweer stond machteloos de D66-daken te blussen maar het water stroomde gewoon weer omlaag. Zoals een brandweerman het passend omschreef: een dak vol met zonnepanelen werkt als een paraplu. Het vuur had daardoor vrij spel. Levensgevaarlijk dus.

De brandweer stond door klimaatbobo Frans Timmermans te blussen voor Jan Lul, wat weer zonde van het water is, waardoor de temperatuur weer verder gaat stijgen. Rob Jetten, jij ook bedankt! Zo komen we nooit van de smeltende ijsschotsen af.

De brandweer luidt daarom de analoge noodklok. Daken waarvan elke centimeter is bedekt met zonnepanelen, valt simpelweg niet te blussen en het is wachten op echt grote ongelukken, aldus de brandweer. Door de doorgeslagen fixatie op de energietransitie zijn er nogal wat huizen in Nederland waarvan de daken volledig bedekt zijn met het teringdure D66-spul. De vraag is nu: wat gaat Jetten hieraan doen? Of gaat hij eerst gewoon op vliegvakantie? En hoeveel woningen gaat Hugo de Jonge de komende jaren bouwen die volgepleurt worden met zonnepanelen des doods?

Als er niet snel wordt ingegrepen is het wachten op de eerste zonnepaneel-dode, nog los van het risico dat je loopt als een zonnepaneel loswaait tijdens een storm en boven op iemands hoofd belandt.

 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml