Zoon Muammar Kaddafi wil Libië leiden 

18 december 2017 - 13:10

Als het meezit, kan Libië ruim zes jaar na de dood van dictator Muammar Kaddafi medio volgend jaar gaan genieten van een nieuw Kaddafi-gezinslid die de troon bestijgt. Zoon Saif al-Islam gaat een serieuze gooi naar het presidentschap doen.

Ja, inderdaad. Dat is vrij opmerkelijk, daar Saif in 2015 nog bij verstek ter dood werd veroordeeld door een rechtbank in Tripoli. Bij verstek? Yes, Saif werd sinds november 2011 vastgehouden door een opstandige groep rebellen in de stad Zintan. Het vonnis hoorde hij via een videoverbinding.

Saif werd geen zweetvoeten ten laste gelegd. Wat denkt u van het met harde hard neerslaan van protesten tegen vadertjelief Muammar en het martelen en doden van onschuldige burgers? Iets dat Saif, u verwacht dat niet, uiteraard altijd stellig heeft ontkend.

Afijn, nauwelijks een jaar later werd hij vrijgelaten en verleende Libië hem ineens amnestie. Nu kan hij blijkbaar gewoon een poging doen het land te gaan besturen. Zijn doel zou zijn om van Libië een stabiele natie te maken.

Saif weet zich volgens de krant Egypt Today binnen Libië gesteund door belangrijke stammen. De verkiezingen staan midden 2018 op de planning...

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie