Zoontje Grace moet ook schoffelen en krijgt agressietraining

Zoontje Grace moet ook schoffelen en krijgt agressietraining 

10 november 2022 - 14:30

Nadat Glennis Grace gisteren al werd veroordeeld tot 200 uur schoffelen, was vandaag haar 16-jarige lieve zoon aan de beurt. Hij kreeg ook een taakstraf (van 120 uur), waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor het geweld in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar. Daarnaast legt de kinderrechter hem een leerstraf op van 35 uur in de vorm van een training agressiecontrole.

Zoontjelief vond het wel stoer om een e-sigaret in de Jumbo te roken. Toen hij daar door het personeel op werd aangesproken en naar buiten werd geleid, verzette hij zich hevig. Meermaals liep hij de winkel weer in en gooide hij met winkelmandjes, blijkt uit bewakingsbeelden. Op het moment dat hij richting uitgang werd geduwd, raakte hij uit balans en kwam ten val, waarbij hij een schaafwond opliep. Daarna sloeg hij tweemaal een medewerker.

In de strafzaak van zijn moeder kwam al naar voren dat zoontjelief die avond zou hebben geroepen: "Je weet niet wie ik ben, je weet niet met wie je te maken hebt." Ook dreigde hij: "Ik kom met meer mensen terug. Jullie krijgen allemaal twee kogels door je kop" en "als ik terug ben, sla ik je in elkaar".

Hij kwam thuis met een bebloed gezicht en loog volgens de kinderrechter tegen zijn moeder dat hij was mishandeld door supermarktmedewerkers. Zijn moeder besloot daarop verhaal te gaan halen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml