Zorginstituut: we worden gechanteerd door farmaceuten 

19 februari 2018 - 12:02

Zorginstituut Nederland is helemaal klaar met de farmaceutische industrie: als het aan het instituut ligt worden dure medicijnen voortaan niet meer vergoed als de fabrikant niet uitlegt hoe de prijs tot stand is gekomen.

Zoals u ongetwijfeld weet schijnt het ontwikkelen van medicijnen klauwen met geld te kosten en dat is uiteraard te zien in de prijs. Alleen wil de farmaceutische industrie niet zeggen waarom dit allemaal zoveel moet kosten. Een totale gebrek aan transparantie dus.

Nu adviseert het Zorginstituut Nederland de overheid over welke medicijnen wel en niet in het basispakket moeten worden opgenomen en hoeveel er dan vergoed moet worden. Vaak worden dure medicijnen uiteindelijk toch vergoed, omdat u als patiënt anders de dupe bent. 

"We worden gewoon gechanteerd over de ruggen van patiënten", zegt bestuursvoorzitter Arnold Moerkamp in het Financieele Dagblad. Het zorgbudget kan maar één keer uitgegeven worden. Daarom wil hij met minister Bruins in gesprek om voortaan vergoedingen gewoon botweg te weigeren, anders gaat het ten koste van andere zorg.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie