Zorgmedewerkers zijn falend beleid zat, komen met manifest

Zorgmedewerkers zijn falend beleid zat, komen met manifest  

22 augustus 2023 - 09:25

De zorgkosten rijzen de pan uit, er is een giga personeelstekort en, of wij het nou leuk vinden of niet, de vergrijzing laat niet op zich wachten: begin dus maar gauw aan kinderen, stel ze een leuke erfenis in het vooruitzicht want voor u het weet bent u oud en bejaard, zonder vrienden en familie en is er niemand die voor u kan zorgen.

Zit je dan, hulpeloos en alleen achter de geraniums. Medewerkers in de zorg zien al langer dat het mis dreigt te gaan en ze zijn het nu zat: de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden komt daarom met een heus manifest, zodat ze daar in Den Haag verder niet na hoeven te denken. Dat kunnen ze daar niet, gezien de jarenlange bezuinigingen. En maar klappen met z'n allen.

Goed, een van de grote pijlers is dat het collegegeld voor zorgopleidingen wordt afgeschaft. Verpleegkundigen en verzorgenden verdienen namelijk geen f*ck, maar als de opleiding niks heeft gekost geeft dat natuurlijk niet. Een fatsoenlijke stagevergoeding zou ook fijn zijn. Specialisten moeten uiteraard wél (een deel van) hun opleiding zelf betalen. Maar zij verdienen later ook bakken met geld dus dat is geen probleem.

Ook moet die verschrikkelijke papierwinkel genaamd de registratieplicht worden gehalveerd. Werd ooit gezien als garantie voor 'goede zorg', maar is juist het probleem. Wat schiet het nou op als Anja van de verpleging precies opschrijft wat opa vanochtend als ontbijt heeft gehad en of hij 2 of 3 broodjes bij de lunch heeft opgegeten? Precies, geen moer. Maar Anja wordt wél ontslagen als zij dat niet doet. En dat is mooi kut.

Last but not least zou het fijn zijn als 'de hoge heren en dames in het management' eens zouden luisteren naar de professionals in het veld. "Het gaat niet om de baas willen spelen, maar om invloed hebben op beleid, keuzes, strategie. Zorgprofessionals worden regelmatig vergeten, terwijl zij net zo goed aan tafel horen als het gaat om dit soort zaken."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml