Opmerkelijk: Zorgverzekeraar DSW verlaagt premie 

26 september 2017 - 12:10

HEE! Wij hebben bespaarnieuws voor u, waarvan u heel vrolijk wordt. Zorgverzekeraar DSW heeft besloten de basispremie aantoonbaar te verlagen met VIJFTIG eurocent per maand. Wat. Een. Geste. Ook het verplichte eigen risico wordt in 2018 met tien euro vermindert en komt uit op 375 euro.

Huh, maar het demissionaire kabinet had toch uitgerekend dat brave hypertolerante burgers op jaarbasis juist 72 euro meer zouden moeten gaan aftikken, want stijging van de zorgkosten en zo?

Klopt. Ook DSW-topman Chris Oomen voorspelde in een eerder stadium een stijging (30 euro per jaar) in de premie, er zou namelijk 400 miljoen euro minder in het zorgverzekeringsfonds zijn binnengekomen dan vooraf begroot. Daar komt hij nu op terug.

Oomen stelt dat de overheid een fout heeft gemaakt als het gaat om de berekeningen van de zorgkosten. "Ten opzichte van wat er in de miljoenennota 2017 is begroot, blijkt de stijging van de landelijke zorgkosten in 2017 juist mee te vallen." En dat is reden voor een feestje. Guess what!? U mag meedelen in de financiële feestvreugde.

Dat DSW de premie verlaagt, betekent overigens niet dat andere zorgverzekaars dit voorbeeld zullen volgen. Volgens een woordvoerder van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) stijgen de zorgkosten namelijk wel, het gaat alleen iets minder hard dan gedacht.

Anyway, overstappen van zorgverzekering is mogelijk tot 1 januari 2018. Dat kunt u hier doen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie