Zucht: In 2021 wéér meer mannen dan vrouwen vermoord

Zucht: In 2021 wéér meer mannen dan vrouwen vermoord 

28 september 2022 - 10:49

Wat een schande! Al jaren worden er meer mannen vermoord dan vrouwen, en dat verschil is afgelopen jaar alleen maar toegenomen: in 2021 kwamen er 126 mensen in Nederland om het leven door moord of doodslag. Liefst 88 daarvan waren man en 'slechts' 38 vrouw.

In 2020 werden er nog 77 mannen vermoord en 44 vrouwen om het leven gebracht, meldt het CBS. Het statistiekbureau noemt het aantal slachtoffers van moord of doodslag de afgelopen vijf jaar "stabiel". Gemiddeld vielen er in de periode van 2018 tot en met vorig jaar 123 slachtoffers en dat gemiddelde ligt een stuk lager dan begin deze eeuw. Van 2002 tot en met 2004 stierven jaarlijks namelijk gemiddeld 231 mensen in Nederland door moord of doodslag.

Maar toch, wij vinden dit dus eigenlijk niet kunnen. Gendergelijkheid is nog niet iets dat bij de moordenaars is doorgedrongen. Naar de reden kunnen wij slechts gissen. We weten door het CBS-onderzoek alleen dat het merendeel van de vrouwen door (ex-)partners om het leven wordt gebracht en dat onder mannen de (vermoedelijke) dader in 30 procent van de gevallen een kennis of vriend was (maar daarmee willen wij niks suggereren natuurlijk).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml