*Zucht*: Zondag faalde back-upsysteem NS, vandaar chaos

*Zucht*: Zondag faalde back-upsysteem NS, vandaar chaos 

05 april 2022 - 12:46

Was u ook een van die pechvogels die afgelopen zondag tegen beter weten in dacht eventjes lekker op reis met de trein te kunnen en toen ineens BAM ergens in de middle of nowhere gestand was?

Ja? U heeft vast alles en iedereen wat met het openbaar vervoer te maken heeft vervloekt omdat u niet precies wist op wie u uw pijlen moest richten. Nou: het blijkt dat de problemen mede kwamen omdat het back-upsysteem van de NS niet werkte.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) schrijft aan de Tweede Kamer dat het planningsysteem voor materieel en personeel het niet deed en dat men normaal gesproken op een back-up kan terugvallen. Waarom dat zondag niet lukte komt doordat de NS sowieso zuigt "zal grondig worden onderzocht".

De NS vond het niet verantwoord om zondag zonder het systeem verder te werken. Hartstikke fijn, maar volgens de vakbonden kon dit gewoon. Volgens Henri Janssen, bestuurder van FNV Spoor, was er materiaal aanwezig en konden machinisten aan de hand van de seinen zien of ze konden rijden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml