Zuckerberg <3 privacy (van zichzelf)
Tech

Zuckerberg <3 privacy (van zichzelf).

Mark Zuckerberg neemt privacy erg serieus. Vooral die van zichzelf. Daarom heeft hij een sticker over de webcam van z'n MacBook geplakt.

Dat werd duidelijk door een foto die de Suikerberg zelf de wereld inslingerde. Om de vijfhonderdduizendste gebruiker van aandachtshoerenplatform Instagram te vieren maakte de multimiljonair een olijk kiekje van zichzelf achter een kartonnen Instapagina. Op de achtergrond is te zien dat er een stickertje zit op de camera en de microfoon van zijn laptop, meldt onder meer Gizmodo.

De foto werd opgepikt door Twitteraar Chris Olson en al snel verloor heel het privacyminnend internet zijn collectieve shits over Zuckerberg. Facebook staat immers niet bekend als een platform dat een kont geeft om de privacy van haar gebruikers.

Veiligheidsexperts roepen al jarenlang op om webcams af te plakken. Uit de onthullingen van Edward Snowden dat de Amerikaanse en Britse geheime diensten graag via de webcam in uw slaapkamer gluren en ook hackers zouden van de cameraatjes gebruik maken.

Facebook heeft nog niet gereageerd op de commotie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →