Zuid-Limburg neemt terreurmaatregelen
Binnenland

Zuid-Limburg neemt terreurmaatregelen.

Pientere jongens wel, in het zuidelijkste stukje van Nederland. Ambulancepersoneel in Zuid-Limburg wordt extreem subliem voorbereid op mogelijke aanslagen die er wellicht in de nabije toekomst gaan plaatsvinden.

Zo krijgen de broeders steek- en scherfwerende vesten aangemeten, zijn er speciaal gemaakte terreurhelmen in de maak, wordt er extra materiaal in de ziekenhuiswagens geplaatst en komen er cursussen voor ambulancemedewerkers.

Dit allemaal vanwege de aanhoudende terreurdreiging, zo verklaart een woordvoerster van de GGD Zuid-Limburg.

Collega's in Noord-Limburg verblijven nog immer in een winterslaap. Anders gezegd: zij zitten nog in de oriëntatiefase. Hoeveel regionale ambulancediensten, Nederland kent er 25, het voorbeeld van Zuid-Limburg volgen is nog niet bekend.

Al met al lijkt het in Nederland desalniettemin de goede kant op te gaan. We voelen ons met zijn alle superveilig. In Amsterdam kunt u al tijden genieten van opfleurende betonblokken op meerdere plaatsen, in Rotterdam zijn er anti-terreurpaaltjes, hekjes en bloembakken geplaatst. Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht is aan beide uitgangen voorzien van knalgele betonblokken, terwijl 24 high tech anti-terreurcamera's een blik op de stad zelf werpen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →