Zwaar weekend voor Limburgse politie

Zwaar weekend voor Limburgse politie 

11 april 2021 - 12:48

Het valt af en toe niet mee om in dienst te zijn van de sterke arm der wet, zo weten agenten in de provincie Limburg. Wilde achtervolgingen dit weekend leidden tot aanhoudingen van een poedelnaakte man in Venlo en verwondingen bij twee agenten in Heerlen.

De poedelnaakte man in Venlo bleek onder invloed van drugs en reed zonder rijbewijs in een onverzekerde auto rond. Toen agenten rond middennacht zijn auto wilden controleren gaf hij plankgas. Met snelheden tot 120 kilometer per uur scheurde de man met gedoofde lichten tegen het verkeer in op de linker weghelft door de bebouwde kom, waar hij op het laatste moment een geparkeerde vrachtwagen kon ontwijken. Aan het einde van de weg stopte de auto plotseling, sprong de man eruit en zette het - tevergeefs - op een lopen. Waarom hij had besloten om geen kleren aan te trekken is niet duidelijk.

Ook gisteren in Heerlen ging een man er met hoge snelheid vandoor toen hij een stopteken kreeg, met opnieuw een 'wilde achtervolging' als gevolg. Eén van de agenten parkeerde daarbij zijn wagen in een greppel. Na klemrijden en aanhouding van de wegpiraat vonden agenten in de auto allerlei inbrekersgereedschap. Wellicht een verklaring voor het vluchtgedrag.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.