Zwaarbewapende agenten in Weesp om jongens met speelgoedzwaard

Zwaarbewapende agenten in Weesp om jongens met speelgoedzwaard 

26 april 2022 - 14:36

Spanning en sensatie in Weesp. Zwaarbewapende agenten zijn daar vanmiddag op het station op een melding afgekomen voor wat later bleek twee jongens met een speelgoedwapen, naar verluidt een 'speelgoedachtig nepzwaard' van de Intertoys.

De politie kreeg een melding dat iemand "met een mes of zwaardachtig voorwerp gezien was in de trein of op het perron", zegt een politiewoordvoerster. En dan werden er geen halve maatregelen genomen: vanwege het mogelijke gevaar voor anderen nam de politie de melding uiterst serieus.

Dus kwamen er meerdere politie-eenheden naar station Weesp. Op beelden is te zien hoe een politiehelikopter drie zwaarbewapende agenten in de omgeving afzette. Zelfs het treinverkeer werd stilgelegd en reizigers meldden op Twitter dat ze niet uit de trein konden. "Het krioelt van de politie om ons heen", schreef iemand.

Maar goed, uiteindelijk bleken het dus om twee jongens met een "speelgoedachtig nepzwaard" te gaan. De potentiële speelgoedterroristen werden uit de trein gehaald en in eerste instantie aangehouden, maar na "een kort, streng gesprek is besloten dat zij niet mee hoeven naar politiebureau".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml