Zwagerman: 'Kaag staat nu toch wel aardig in haar hemd'

Zwagerman: 'Kaag staat nu toch wel aardig in haar hemd' 

07 oktober 2021 - 15:24

Het nieuws van deze week was toch wel de roddel van D66 over informateur Johan Remkes, waarin hij werd beschuldigd van drankgebruik en dat hij 'warrig' zou zijn. Zwagerman zegt dat D66 vroeger een partij was waar op bijeenkomsten iedereen dronken was. "Blijkbaar vinden ze daar ineens wat van als iemand een borreltje teveel drinkt tijdens een meeting."

Volgens Zwagerman speelde Sigrid Kaag een heel gemeen spel: "Je kunt niet aan de ene kant het hebben over nieuw leiderschap, het achterkamertjes geleuter dat voorbij moet zijn en transparantie, en aan de andere kant op de meest gore manier via je spindoctor mensen beschadigen, kapot maken. Dat is wat ze doet", zegt ze in de nieuwe aflevering van de podcast Op z'n Kop!

Ook wordt het debat naar aanleiding van die D66-roddel besproken; wordt het niet eens tijd dat Tweede Kamerdebatten over politiek inhoudelijke vraagstukken gaan? "Wouter de Winther (politiek verslaggever van De Telegraaf, red.) zei ook: die magere mannetjes van D66 lijken verslaafd te zijn aan House of Cards en dat soort series en denken zelf een personage in zo'n serie zijn, maar ze lijken vergeten te zijn dat er daarachter echte mensen zitten", aldus Zwagerman.

Rick van Velthuysen vindt het jammer dat er in de politiek weinig mensen zijn die goed bezig zijn met hun vak, denk aan Pieter Omtzigt maar ook Kees van der Staaij. "Dan denk ik: kleuterklas, ga eens aan het werk!" Het viel Zwagerman op dat Kees van der Staaij naar voren kwam in het debat en een verhaal vertelde waarvan het moraal was dat als je eenmaal iets gezegd hebt je het niet meer terug kunt nemen. "Toen dacht ik 'ja mevrouw Kaag dat was tegen jou'. Dan sta je toch wel aardig in het hemd als Kees van der Staaij dit tegen je moet zeggen. Dan ben je toch wel echt van het morele paard gedonderd en kan je er ook niet meer opklimmen."

Luister naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml