Zwagerman: 'Kabinet steekt twee dikke middelvingers op naar grondwet'

Zwagerman: 'Kabinet steekt twee dikke middelvingers op naar grondwet' 

22 april 2021 - 11:30

In de nieuwe aflevering van de PowNed-podcast OP Z'N KOP praten Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen over de versoepelingen die dinsdag zijn aangekondigd, over de geheime notulen van de ministerraad over de toeslagenaffaire en is Wybren van Haga, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, te gast.

De nieuwste coronapersconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge wordt meegenomen. Marianne Zwagerman vindt het een beetje jammer dat Koningsdag nu net buiten de boot valt. "Ik hoop maar dat het mooi weer wordt." Volgens haar weten we nu allemaal zekerder dan ooit dat alles veel eerder, bijvoorbeeld de 21ste, wel open had gekund.

Dan gaat het over de notulen van de ministerraad over Omtzigt en de toeslagenaffaire, waar RTL-Nieuws de hand op heeft weten te leggen. Zwagerman: "Ministers hebben gezegd dat Kamerleden het besluit volledig moeten steunen en niet zo kritisch moeten zijn." Dat zijn gewoon 'Poetin-praktijken', voegt Van Velthuysen toe.

Daarnaast heeft Hoekstra gezegd dat de top van het CDA geprobeerd heeft om Omtzigt te temperen." Zwagerman noemt het feit dat het kabinet weigerde om alle informatie volledig te verstrekken "twee dikke middelvingers naar de grondwet, naar de volksvertegenwoordigers en naar de democratie. De democratie is kapot en we hebben het nu dankzij RTL-Nieuws zwart op wit op papier."

In de podcast is verder Wybren van Haga, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, te gast. Met hem gaat het over wat hij als Kamerlid gaat doen voor de ondernemers, aangezien hij veel voorkeurstemmen heeft gekregen. Luister nu de nieuwste aflevering van OP Z'N KOP!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.