Zwagerman over interview Hugo de Jonge: 'Dit is ophitsing!'

Zwagerman over interview Hugo de Jonge: 'Dit is ophitsing!' 

30 september 2021 - 14:53

Hugo de Jonge gaf afgelopen week een interview waarin hij aangaf hoe verschrikkelijk hij de coronamaatregelen vindt en dat hij het ook zat is, maar noemt deze maatregelen wel noodzakelijk omdat heel veel mensen niet gevaccineerd zijn. Marianne Zwagerman: "Dat is ophitsing! Eerst zeggen hoe erg die maatregelen zijn en we willen er allemaal vanaf, maar vervolgens zeggen het is jouw schuld want jij bent niet geprikt!" 

Dat zegt ze in de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop! waarin ze samen met Rick van Velthuysen de week doorneemt. Naast het interview van Hugo de Jonge hebben de twee het ook over de rechtszaak rond de invoering van de coronapas. Zwagerman: "Het was een beschamende vertoning, want de rechter raakte compleet het spoor bijster en begreep er niks meer van."

Volgens haar is het tekenend voor de politiek dat iedereen daar maar braaf 'ja-knikt' en er niks van zegt: "Daar (bij de rechtszaak, red.) zitten een slimme advocaat en slimme rechter die zitten te kijken naar grafieken en tabellen die Jaap van Dissel ook altijd meeneemt naar de Tweede Kamer en zij begrijpen daar niks van, maar geven dat tenminste toe, maar Tweede Kamerleden zitten allemaal braaf naar Van Dissel te luisteren, alles voor zoete koek te slikken en denken 'het zal wel'. Zo gaat dat dus!"

Ook werd viroloog Marion Koopmans besproken, die volgens Rick van Velthuysen 'de Mona Keijzer van het OMT' begint te worden. Zij raakte in De Balie in gesprek met meerdere mensen, waarin ze aangaf dat ze verbaasd was dat de optie 'lockdown' op tafel kwam. Zwagerman: "Lockdowns hebben nooit in de toolbox van het WHO gezeten, dat kan ze zich zogenaamd niet herinneren. Vervolgens zegt ze: Nou dat vind ik een stunt en dat doen ze alleen in China'. Alsof zij niet onderdeel was van die beslissing, ze doet net alsof de lockdown een soort natuurverschijnsel is."

Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op Z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml