Zwagerman: 'We moeten beter opletten allemaal!'

Zwagerman: 'We moeten beter opletten allemaal!' 

11 november 2022 - 10:04

We moeten allemaal beter opletten. Volgens Marianne Zwagerman laten teveel mensen zich in slaap sussen en worden teveel dingen zomaar kritiekloos aangenomen.

Zo gaf afgelopen week het RIVM in de Tweede Kamer toe dat op basis van hun modellen niet bepaald kan worden welke boeren uitgekocht moeten worden, maar heeft dat blijkbaar geen consequenties voor het beleid. "Terwijl er toch voldoende politici in de Tweede Kamer zitten."

Of neem Alexandra van Huffelen (D66). Zij had het in debatcentrum De Balie over de negatieve kanten van de vrijheid van meningsuiting: waarom krijgt dit zo weinig aandacht en waar gaat dit heen? "Ik maak me daar grote zorgen over. We zijn echt aan de goden overgeleverd. Een D66-mevrouw die dit zegt, die weet niet eens waar haar partij voor staat", vindt ook Rick van Velthuysen.

Zwagerman: "Wij zijn aan de goden overgeleverd als er niemand oplet. Als journalisten allemaal in hetzelfde gangetje gaan staan om naar een VVD-stresskip te luisteren. In plaats van door te hebben wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt."

Vandaar dat ze het nog maar eens herhaalt: "23 november is het debat over de digitale euro. Laat je horen, kom er naartoe en blijf dingen onder de aandacht brengen." Luister hier naar de nieuwe aflevering van Op z'n Kop!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml