'Zwarte kutjes zijn geen zwart leven'
Buitenland

'Zwarte kutjes zijn geen zwart leven'.

De burgemeester van New York Bill de Blasio kreeg het onderste uit de pan van de dochter van de door de politie omgebrachte Eric 'I can't breath' Garner. "Dat je van zwarte kutjes houdt, betekent niet dat je om zwarte levens geeft."

Dit is een referentie aan Bill de Blasio's donkere vrouw Chirlane McCray. De New Yorkse burgervader weigert het functioneringsdossier vrij te geven van de agent die Eric Garner wurgde. De rechter gaf opdracht tot het openbaar maken hiervan, maar de gemeente schuilt achter een wet die zij al bijna 30 jaar heeft genegeerd, aldus The NY Daily News

"Cuomo (gouverneur staat NY, red.) en De Blasio zijn het maar over een ding eens, en dat is hun trawanten deze moderne lynchpartij onder het tapijt moeten vegen", liet Erica Garner zich gisteren ontvallen. 

De moord op Eric Garner in 2014 veroorzaakte grote maatschappelijke verontwaardiging. De ongewapende man werd met een wurggreep gestikt ondanks dat hij meerdere malen aangaf geen lucht te krijgen. Garner behoort tot het rijtje ongewapende door politie gedode zwarte mannen die de raison d'être zijn van de Black Lives Matter-beweging. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →