Zwarte lijst voor misdragende taxichauffeurs 020
Binnenland

Zwarte lijst voor misdragende taxichauffeurs 020.

Er komt een zwarte lijst voor taxichauffeurs die zich misdragen in Amsterdam. Op deze manier hoopt men bij de gemeente de beroerde kwaliteit van sommige chauffeurs wat op te krikken.

Er moet nog wel juridisch onderzocht worden in hoeverre de taxichauffeurs en bedrijven aangepakt kunnen worden, meldt het Parool. De VVD pleit voor een zwarte lijst van chauffeurs die stelselmatig de fout ingaan. Want het aantal 'kleine' fouten groeit schrikbarend snel. Zo hebben de chauffeurs vaak geen wisselgeld bij zich en is hun vergunning niet goed zichtbaar. Sommigen maakten grove overtredingen, zoals te hard en door rood rijden.

Volgens VVD-raadslid Cees Eenhoorn kan een zwarte lijst duidelijk maken welke taxiorganisatie relatief veel rijders heeft die over de schreef gaan. Van de twaalf taxiorganisaties houden er vijf zich momenteel goed aan de regels.

VVD-wethouder Pieter Litjens (Verkeer) wil slecht presterende chauffeurs aanpakken door degenen die goed presteren privileges te gunnen, zoals het exclusieve gebruik van bepaalde taxistandplaatsen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →