Zwarte Piet moet 6 jaar de bak in
Binnenland

Zwarte Piet moet 6 jaar de bak in.

Zwarte Piet moet zes jaar de cel in vanwege een overval op een tankstation in het Overijsselse Borne. Mogelijk gaat het om een hulppiet. De knecht van de Zwarte Piet moet vijf jaar brommen.

Vlak voor het Sinterklaasfeest van 2014 overviel de man in Zwarte Piet-kledij een tankstation in Borne. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen zowel hem als de man die hem hielp zes jaar cel geëist, het hulpje moet nu vijf jaar de bak in, meldt RTV Oost.

De 20-jarige Zwarte Piet sloeg tijdens de overval de medewerkster op haar hoofd met een honkbalknuppel. De vrouw hield daar blijvend hersenletsel aan over. Vanwege de klap met de knuppel wilde Justitie doodslag eisen, maar de rechtbank hield het op zware mishandeling. 

Brommen en boete

Begin dit jaar werd de man aangehouden en hij gaf direct toe dat hij de overval had gepleegd vanwege gokschulden. Zijn 21-jarige compaan hielp met voorbereiden van de overval en stond op de uitkijk. Omdat hij niet sloeg met een knuppel mag hij een jaar korter zeepjes rapen, toch was de straf nogal hoog omdat hij bleef ontkennen en zich beriep op zijn zwijgrecht.

Naast de celstraf moet het duo ook een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. De vrouw krijgt 6.400 euro. Haar werkgever krijgt 22.000 euro. Hij wil met dat geld de ziektekosten van de vrouw betalen.

Meer lezen over Zwarte Piet?
Alle artikelen geladen. Overzicht →