Zwarte Piet niet meer zwart op Mick's Rijmwoordenboek

Zwarte Piet niet meer zwart op Mick's Rijmwoordenboek 

03 december 2021 - 09:32

Weer eentje die bezweken is onder de druk van de anti-Pietenbrigade. Mick's Rijmwoordenboek, hoop voor reaguurders die het dichten niet in de genen hebben zitten,  heeft de naam 'Zwarte Piet' uit de zoekresultaten van de website gehaald.

Zwarte Piet heet op de website voortaan 'Piet' of 'Roetveegpiet'. Michael Janus, eigenaar van de website, kreeg naar eigen zeggen een kritisch mailtje en ging toen nadenken: "Ik probeer het een beetje op afstand te houden en buiten de discussie te blijven. Maar als het gevoelig ligt… Ik kreeg op een gegeven moment een mailtje waarin stond: 'Zwarte Piet staat nog in de lijst, dat is toch niet meer van deze tijd?' Toen dacht ik: daar zit wel wat in, ik vervang het gewoon door Piet", zegt hij tegen NU.nl.

Gelukkig kunt u nog naar Mijnwoordenboek, daar is Zwarte Piet gewoon Zwart gebleven. "Op de zoekterm 'Zwarte Piet' wordt zelfs vaker gezocht dan op 'Sinterklaas'", zegt eigenaar Dirk Slot. In zijn woordenboek blijft Zwarte Piet dan ook staan: "Dat is cultuur."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml