Zwarte vrouwen zwaar gediscrimineerd op Pukkelpop
Buitenland

Zwarte vrouwen zwaar gediscrimineerd op Pukkelpop.

De vrees van minister van Justitie Koen Geens over het oprukkende rechts extremisme in België is niet uit de lucht komen vallen. Afgelopen zaterdag zijn op Pukkelpop twee zwarte vrouwen het slachtoffer van racisme en discriminatie geworden. Althans, dat beweren ze zelf.

Twitteraar 'alienpizzasarah' is naar eigen zeggen één van de slachtoffers. Instagrammer 'callmevirgo' is de ander. Omstanders begonnen vlak voor het optreden van Kendrick Lamer leuzen te scanderen als 'handjes kappen, Congo is van ons'. Dit kunt u zien op onderstaande video.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, werden de zussen behandeld als "dieren in een kooi", zo valt te lezen bij Het Nieuwsblad.

Toen beveiligingsagenten kwamen controleren wat er gaande was, zou 'alienpizzasarah' hebben gezegd dat er geen enkel probleem was. Toch heeft Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, bevestigd een melding van racistische koorzangen te hebben ontvangen.

De organisatie van Pukkelpop reageert als door een bij gestoken, gaat onderzoek doen naar juridische maatregelen tegen de daders.

Alle artikelen geladen. Overzicht →