Zwartrijder springt op rijdende goederentrein
Binnenland

Zwartrijder springt op rijdende goederentrein.

Een zwartrijder is in een poging om aan de politie te ontsnappen op 2 februari in Amersfoort op een rijdende goederentrein gesprongen.

Medewerkers van de NS Veiligheidsservice hadden de man aangehouden omdat hij geen vervoersbewijs had. Zijn identiteitsbewijs bleek echter ook niet echt te zijn en dus werd de politie opgetrommeld. Tijdens het wachten op de politie zag de man zijn kans schoon en sprong op een voorbijrijdende goederentrein, zo schrijft de Veiligheidsservice vandaag opĀ Instagram.

Ondanks het feit dat de trein even verderop werd stilgezet en heel station Amersfoort plat werd gelegd, werd de man uiteindelijk niet gevonden. Wel bleek hij een bekende van de politie te zijn.

"Verdachte springt op rijdende trein!" De dienst van donderdag 2 februari nam vlak voor de avondspits een bijzondere wending. Wij waren opgeroepen via onze veiligheidscentrale in verband met een reiziger die in de trein zonder geldig vervoerbewijs en zonder identiteitsbewijs was aangetroffen. Toen deze trein station Amersfoort binnen kwam namen wij deze verdachte van de conducteur over voor het onderzoek naar de identiteit van de verdachte en om vervolgens een uitstel van betaling te kunnen schrijven. Zoals wij vaker zien en nu ook het geval was toonde de verdachte zodra deze door ons was overgenomen wel een identiteitsbewijs echter betrof dit een geplastificeerde kopie. Om de identiteit van de verdachte vast te kunnen stellen riepen wij de assistentie in van de Politie Amersfoort daar zij beter uitgerust zijn om verder onderzoek te doen naar de identiteit. Na enige tijd wachten op de politie passeerde een goederentrein het perron waarop wij stonden. Op het moment dat enkele van de wagons van deze trein onze locatie gepasseerd hadden sprong de verdachte met grote snelheid tussen ons door het spoor in. Wij zagen de verdachte een klein stukje mee rennen met deze trein om hier vervolgens op te klimmen. Met het oog op de veiligheid van deze verdachte en onze eigen veiligheid zijn wij niet achter de verdachte het spoor in gegaan. De goederentrein is een paar honderd meter buiten het station tot stilstand gebracht en een grote zoekactie met politie begon. Tijdens deze zoekactie was in verband met de veiligheid geen enkel treinverkeer mogelijk rondom station Amersfoort waardoor de avondspits extreem druk verliep. De verdachte bleek na onderzoek een bekende van politie en stond reeds gesignaleerd. De opgelopen kosten naar aanleiding van de vertragingen in deze spits zullen zo mogelijk verhaald worden op de verdachte die na lang zoeken helaas toch ontkomen bleek. [Wij willen treinspotter B. v/d Veen bedanken voor zijn oplettendheid en snelle reactie waaraan wij de foto van de verdachte op de rijdende trein te danken hebben.] #NS #BOA #Trein #Station #Amersfoort #Politie #Treinleven #Levensgevaarlijk #Train #Treinspotten

Een bericht gedeeld door NS Veiligheid & Service (@ns_veiligheidservice) op

Alle artikelen geladen. Overzicht →