Zweden 'extreem bezorgd', want koranverbrandingen

Zweden 'extreem bezorgd', want koranverbrandingen 

27 juli 2023 - 16:16

Zweden. Het land van mooie natuur, vikingen en ABBA, heeft ook een premier. Deze equivalent van onze Mark Rutte heet Ulf Kristersson. Hij is "extreem bezorgd" over de gevolgen als in het land meer protesten plaatsvinden waarbij korans worden verbrand. 

Er zijn volgens hem meerdere verzoeken ingediend voor dergelijke betogingen, waar gek genoeg vooral mensen in islamitische landen heel erg boos om zijn. Kristersson vreest dat er iets ergs gaat gebeuren als de protesten aanhouden, heeft hij laten weten aan het Zweedse persbureau TT. "Ik ben extreem bezorgd over waar het toe kan leiden." Hij benadrukte eerder dat de staat niet betrokken is bij verbrandingen van religieuze boeken en dat de politie volgens de grondwet vergunningen geeft voor publieke bijeenkomsten.

De Zweedse buitenlandminister Tobias Billström herhaalde vandaag dat de staat de verbrandingen niet goedkeurt en er ook niet achter zit, ondanks dat mensen in sommige landen dat zouden denken. "Dit zijn handelingen uitgevoerd door individuen. Ze doen het binnen het kader van de wetten over de vrijheid van meningsuiting", aldus de minister. Maar ja, leg dat maar eens uit!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml